Номинацията на Мария Бакалова за „Оскар“ с комедийна роля е наистина достойно за уважение, коментира кинокритикът Димитър Дринов.

Тя вече спечели наградата на критиците, на актьорската гилдия и е номинирана и от БАФТА – сигурни предвестници, че Оскарът може би ще отиде именно при бургазлийката.

„Мария тепърва прохожда с една роля, която за нас е огромен успех, но Академията е с големи предразсъдъци спрямо актьори в комедийния бранш. Винаги се отнасят леко скептично. Koгато артист с комедийно изпълнение бъде номинирана, това е наистина е достойно за уважение“, добави Дринов.

"Мария Бакалова е в конкуренцията на артистични "чудовища" като Глен Клоуз, Оливия Колман, които са имали дълги години зад себе си да изградят тази кариера, да покажат качествата си", смята още критикът.

Според Дринов поддържащата роля е нейната категория и има шансове да спечели.

„Номинацията на Бакалова, според някои, се дължи на това прогресивно холивудско съсловие, което гласува за наградите. Не смятам, че е задължително политическо нейното изпълнение", каза още кинокритикът.

Според него и за страната ни има позитиви, защото след тази номинация се отваря шанс за още български артисти в Холивуд.

Сега Мария Бакалова се снима във филм на Джъд Апатоу, с което също прави заявка за голям успех.