Очакванията за раждането на британския престолонаследник се засилиха, след като херцогиня Катрин се прибра в Лондон след седмица, прекарана в провинцията при родителите си в компанията на съпруга си принц Уилям, предаде БТА, позовавайки се на информация в пресата на Острова.

По време на престоя си в графство Бъркшър Кейт е била в компанията на съпруга си, който си е взел отпуска заради очакването на бъдещото им бебе.

Прибирането в Лондон засилва предположенията, че Кейт ще роди всеки момент първото си дете, което ще е третото в списъка за британската корона.

От 1 юли журналисти дебнат пред лондонската клиника „Сейнт Мери” пристигането на Кейт, която ще ражда там. В петък вестник „Сън" дори изпрати пред болницата актьори, дегизирани като бременната херцогиня и принц Уилям, за да се пошегува с останалите журналисти, мнозина от които се хванаха на шегата.

Да си двойничка на знаменитост се оказва доходоносен бизнес, особено когато става дума за двойничките на бременната Кейт Мидълтън, писа френският вестник „Паризиен" по този повод.

Във Великобритания две „копия" на херцогинята на Кембридж трупат пари от приликата с нея.

Откакто стана ясно, че Кейт е бременна, сервитьорката Хайди Аган, която страшно много прилича на нея, не може да се отърве от интересни предложения за снимки и участия в партита. Последната й изява е участие във фотосесия на фотографката Алисън Джаксън, известна с фотосесиите си с двойници на известни личности.

За фотосесията на Джаксън Хайди позира гола с изкуствено бременно коремче, сякаш е херцогинята, която е решила да се разголи в напреднала бременност подобно на бременната Деми Мур.

Колежката на Хайди - Габриела Мънроу-Дъглас печели също пари от приликата си с Кейт Мидълтън. Дамата от Уиндзор признава, че получава над 1500 долара на изява, на която се превъплъти в образа на Кейт.

За разлика от Хайди Габриела е отхвърлила оферта да позира като голата и бременна Кейт Мидълтън. Тя предпочита срещите с фенове и позирането с тях пред замъка Уиндзор.

Междувременно букмейкърите във Великобритания започнаха голямото броене на печалбите от изгубени залози, след като медиите съобщиха, че терминът на Катрин бил на 19 юли.

Няколко компании за залози съобщават за печалби от десетки хиляди само от неотгатната досега дата на раждане на кралското бебе. Букмейкърската къща „Корал” е спечелила 25 000 лири в тази насока, а „Ладброукс” - 18 000.

Най-много погрешни залози са били за раждане през миналата сряда и миналия четвъртък. Най-голямата индивидуална загуба възлиза на 1000 лири и е на човек от графство Уилтшър, който твърдял, че знатното отроче ще се появи на бял свят на 17 юли.

След като майката на Кейт Мидълтън - Каръл, изрази предположение, че внучето й ще бъде лъв, започна нова вълна от залози, че бебето ще се роди идния вторник, на 23 юли, когато се смята, че започва тази зодия.