Астронавтите на Международната космическа станция (МКС) си направиха пица. Те разпространиха видео как приготвят любимата храна в условията на безтегловност.

Продуктите за пиците бяха доставени миналия месец с товарния кораб "Сигнус". Екипажът побърза да ги използва и си организира кино вечер. Астронавтите разполагаха с основи за пица, доматен сос, сирене, салам, маслини, зехтин, паста от аншоа и песто.

След като направиха пиците си, шестимата астронавти ги завъртяха като фрисбита, преди да ги затоплят и изядат.

Командирът Ранди Брезник нарече пиците "летящи чинии, които могат да се ядат". Той каза, че с тях астронавтите са дали изява на скрития в себе си шеф-готвач. Брезник нарече екипажа "междугалактически унищожители на пица".

Пиците бяха включени в доставката за Международната космическа станция от мениджъра й от НАСА Кърк Шайърман заради италианеца Паоло Несполи в екипажа.

Несполи, който е на орбита от юли, каза, че пицата е била "изненадващо вкусна". Само след седмица той ще се върне към истинската италианска кухня. Несполи трябва да кацне в Казахстан на 14 декември заедно с Брезник и руски космонавт.