Оръжието продължава да лежи на земята в близост до Дома на културата в Хандлова. Премиерът на Словакия Роберт Фицо продължава да се бори за живота си, след като беше прострелян с няколко куршума.

Нападателят, произвел изстрелите, също е задържан и отведен в полицията, но какво се случва с оръжието, с което беше стреляно по политика?

Оказва се, че пистолетът все още не е поместен от мястото на покушението, съобщават словашките медии.

Районът около Дома на културата в Хандлова е отцепен, а на земята стои именно пистолетът, с който 71-годишния писател от Левице Юрай Ц. опита да отнеме живота на Роберт Фицо.

Оръжието не е преместено от мястото на покушението от мерки за сигурност и защото от местната полиция не искат да поемат никакви рискове относно снемане на отпечатъците и разплитане докрай на случая: Законно притежаван ли е този пистолет от стрелеца Юрай Ц.? И ако не е, на кого е собственост това оръжие?

Снимка: Reuters

Въпросите са много, но разследването тепърва започва. В Словакия правителството, което беше на заседание в град Хандлова, е в шок и всички са притаили дъх в очакване на добри новини от университетската болница „Рузвелт“ в Банска Бистреца, където се борят за живота на премиера на Словакия.

Снимка: Reuters

В същото време в близост до Дома на културата в Хандлова е невъзможно да се стигне, всичко се охранява от държавна и градска полиция. На място пристигат още следователи. Продължават да се чуват сирени.

Всичко за атентата срещу Роберт Фицо следете в нашия онлайн репортаж: