Реални кадри като от екшън филм. Хеликоптер на перуанската полиция спаси мъж от горяща сграда и го отведе на безопасно място в столицата Лима.

Записите показват как спасител се спуска с въже от хеликоптера и след като успява да закачи бедстващия мъж, двамата се изкачват успешно нагоре.

Мъжът е спасен от подофицер Вероника Коагуила, която рискува живота си, за да го изтегли от въздуха. Властите ѝ благодариха за доблестната постъпка.

Вероника Коагуила има десетилетие служба в полицейското звено и опит в спасителни мисии в предизвикателни среди като перуанската джунгла. Тя съобщи, че спасителният екип е пристигнал в района само за три минути.

Снимка: El Popular/X

„Алармата прозвуча и всички ангажирани и бдителни служители се събрахме на рампата, за да вземем решение кой екип ще отиде на помощ. Впоследствие летателният апарат беше стартиран и се насочихме към аварийната зона”, разказва Вероника Коагуила.

Над 10 екипа на пожарната са били изпратени на мястото, за да потушават пламъците, съобщават местните медии.

Мъжът е в добро състояние след зрелищното спасяване.

Пожарът е възникнал в склад за восък. В сградата е имало помещения за съхраняване на свещи и тамян. Причините за инцидента все още се изясняват.

Спасеният гражданин Хуан Карденас, който беше хванат в капанa на бушуващия огън, благодари и поздрави за рискованата и успешна операция националната полиция.

„Благодаря на цялата национална полиция, на лекарите, на всички професионалисти. Бях на осмия - последния етаж, нямаше изход. Не чух нищо, а след това видях хеликоптера и ме изтеглиха“, коментира той.

В сградата е имало и други блокирани хора, които са били своевременно изведени.