Групичка пътници, разтревожени от кихането и кашлянето на техен съсед, се изплашиха да не е носител на новия коронавирус и протестираха толкова силно, че пилотът приземи машината, за да слязат, предаде Франс прес.

Това се случва с полета на "Юнайтед еърлайнс" в неделя следобед от окръг Ийгъл в западния щат Колорадо до Нюмарк на източното крайбрежие на САЩ, уточни компанията.

Наложило се непредвидено кацане в Денвър и трима пътници слезли, преди самолетът да излети отново.

Авиокомпанията заяви пред местни медии, че причината "изобщо не е спешен медицински случай", а инцидент, предизвикан от пътници, които се страхували да не ги зарази друг пътуващ в самолета, който кихал и кашлял.

Проблемният пътник, прегледан по време на кацането в Денвър, просто страдал от алергии, нямал температура и не бил свален от самолета. Тримата, оплакали се от него, предпочели обаче да продължат пътуването с други превозни средства, съобщи полицията в Денвър, цитирана от БТА.

Междувременно в Европа стана ясно, че две две британски авиокомпании спират полети от и до Италия заради коронавируса.  Британската авиокомпания "Бритиш еъруейз" обяви днес, че прекратява всичките си полети до и от Италия, след като тя въведе практически всеобща вътрешна карантина до следващия месец.

Европейската нискотарифна авиокомпания "ИзиДжет" също прекрати повечето от полетите си до и от Милано, Венеция и Верона.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 477 0 134 965
Света 5 909 003 8 096 362 081 2 581 951
Заразени* Нови Починали
България 2 477 0 134
Света 5 909 003 8 096 362 081
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer