Случаят с предполагаемия опит за отвличане на дете от българския консул в Кипър вероятно е недоразумение и инцидент. Консул Виолета Ралева е освободена от полицията и няма повдигнато обвинение срещу нея. Това коментира главният редактор на „Български новини” Иван Петрински по повод информацията от преди ден.

Той посочи, че още няма официални изявления и информацията за случая е налична основно от местните медии и източници в полицията.

Консул Ралева беше обвинена, че опитала да отвлече дете на своя колежка от детската градина. Служителките се усъмнили, че тя им право да го вземе, обадили се на родителите, които отрекли да са я изпращали и се обадили в полицията.

Външният ни министър Даниел Митов е призовал участниците в инцидента да се върнат в България и да дадат обяснения. Самата Ралева е вече отзована и с прекратен мандат.

„От наши източници знаем, че имало сигнали срещу Ралева за това, че е бавила документи, не е вършила навреме работата си. Но това е нормално, при положение че е само от 2 месеца на длъжността и това е първата ѝ мисия в чужбина. Преди това е била служител на НАП”, коментира Петрински.