Жителите на най-известния италиански адриатически курорт – Римини, са в шок от брутално нападение над двойка полски туристи, които са пребити и ограбени, а жената – многократно изнасилена.

Какво се е случило

Нощта на петък срещу събота. Двойка поляци се разхождат по плажа на популярния курорт – съвсем обичайна гледка в лятната августовска вечер.

Изведнъж туристите биват нападнати от четирима мъже. Непознатите пребиват до безсъзнание 26-годишния турист. След това се редуват да изнасилват в присъствието му неговата приятелка, също на 26 години. Ограбват ги и ги изоставят на плажа.

Момичето успява да се добере до близката улица и да поиска помощ от... проститутка.

След инцидента двойката е настанена в болница, където все още се опитва да преодолее физическите и психическите травми.

Снимка: EPA

Нападателите

Нападатели все още се издирват. Според описанието те говорели недобър английски и били с по-тъмна кожа. По предварителни данни, заподозрените произхождат от Северна Африка.

Предполага се, че същата група е атакувала и транссексуална жена от перуански произход същата нощ. И тя е била изнасилена и захвърлена в храстите.

Снимка: EPA

Шок за Римини

Жителите на Римини са потресени от агресията. Кметът Андреа Няси съобщи, че общината ще се конституира като гражданска страна по делото срещу четиримата нападатели, когато бъдат заловени, и ще настоява за максимална присъда за тях.

Той каза пред италианските медии, че Римини изразява цялата си подкрепа за пострадалите в нападенията.