Индиец похарчи 4000 долара, за да си поръча маска за лице от чисто злато, която да го пази от COVID-19, предаде „Франс прес“.

За изработването на предпазното средство на Шанкар Курхаде на майсторите златари са били необходими 8 дни. Маската от благородния метал тежи 60 грама. Притежателят й е бизнесмен от град Пуне в западната част на страната.

Снимка: Ройтерс

"Маската притежава малки пори, които ми позволяват да дишам“, с гордост заявява Курхаде и допълва: "Не знам дали е ефикасна за предпазване от коронавируса, така че взимам и други мерки!"

Когато излиза от дома си, 49-годишният бизнесмен се окичва със златни бижута с общо тегло 1 килограм. Сред тях фигурират масивна гривна, ланец и пръстени, които носи и на петте пръста на дясната си ръка.

Шанкар Курхаде, който притежава фабрика за производство на хангари, заимствал идеята за своята маска от друг свой съгражданин, който използвал сребърна.

"Хората искат да си правят с мен селфита и са силно впечатлени, когато ме видят в този вид по пазарите", доверява индиецът.

Индия наложи задължително носене на предпазни маски на обществени места, след като в страната бяха регистрирани 650 хиляди заразявания и 18 600 смъртни случая, припомня агенцията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!