Нетната стойност на богатството на главния изпълнителен директор на „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илън Мъск надмина 74 милиарда долара, което го постави на пето място сред най-богатите хора в света според списание „Форбс“.

В средата на март Мъск беше на 31-во място в класацията с богатство от около 25 милиарда долара. След затварянето на стоковите борси в понеделник обаче акциите на компанията за електрически автомобили скочи с още 9,5%, което добави до ръст от близо 300% от началото на 2020 г.

Високата оценка на „Тесла“ от инвеститорите я направи и най-ценната автомобилна компания. Така нетната стойност на иноватора се утрои до настоящите 74,2 млрд. долара.

Този успех е дори след изваждането на стойността на собствеността от „Тесла“ на изпълнителния ѝ директор, с която той е гарантирал заеми.

„Наистина не може да ме интересува по-малко“, коментира Мъск в отговор на имейл на изданието. „Тези цифри се изкачват и спадат, но това което наистина има значение е да правиш страхотни продукти, които хората обичат“, допълва той.

Илън Мъск дебютира в списъка за „400 най-богати американци“ на „Форбс“ на 190-то място през 2012 г. В началото на тази година е на 37-мо място сред най-заможните хора в света.