Предприемачът Илон Мъск, който е един от най-големите известните на мерките покрай коронавируса, има още един повод да се съмнява в пандемията. Мъск, който през последните дни съобщи, че има симптоми, които може да са както от COVID-19, така и от обикновена настинка, се е подложил на 4 теста в един и същи ден, в същата лаборатория и направени от същото медицинско лице. Резултатът е, че два са положителни и два са отрицателни.

Съобщението на Мъск със сигурност ще подхрани съмненията на скептиците, но специалисти, цитирани в списание “Forbes”, обясняват, че това не е задължително резултат от измама или манипулация.

 

Снимка: Getty Images

Бързите тестове на „BD Veritor“, които изглежда е използвал Илон Мъск, дават резултат до 15 минути, но гарантират само 50% точност. И точно това се наблюдава в експеримента на милиардера – само два от 4-те теста са успели да засекат вируса.

Мъск вече си е направил и по-точния PCR тест, но ще се наложи да чака 24 часа за резултат. Специалистите обаче предупреждават, че дори при него има известна вероятност резултатите да не са напълно точни.

На сайта LadyZone.bg може да намерите още любопитна информация за Илон Мъск: