Положителна първа проба за коронавирус е дал филмовият продуцент Харви Уайнстийн, който по-рано този месец беше осъден на 23 години затвор, пише "Дейли мейл".

Длъжностни лица от наказателното заведение в окръг Ери, Ню Йорк, споделили за The Press-Republican, че Уайнстийн е един от двамата затворници, които са с положителен резултат за COVID-19. След теста той е преместен в изолирана част от затвора с максимална сигурност.

Служителите на затвора смятат, че Харви Уайнстийн се е заразил с вируса преди да пристигне там миналата седмица. Преди това Уайнстийн разделял времето си между затвора на остров Рикърс и болницата Bellevue, където се лекувал от болки в гърдите. В затвора на острова е имало 38 души с коронавирус.

Снимка: Reuters

Окончателната присъда за филмовия продуцент от 23 години затвор беше дадена от съда в Ню Йорк. Уайнстийн бе обвинен за две изнасилвания, като максималната присъда за тях бе общо 29 години.

67-годишният продуцент бе обвинен в различна степен на сексуално посегателство от над 80 жени, но съдът в Манхатън се фокусира върху случаите с две от тях: асистентката в Холивуд Мириъм Халей и актрисата Джесика Ман.

Още за предисторията може да научите и от Ladyzone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!