Кандидатът за президент на Демократическата партия на САЩ Хилари Клинтън напусна церемонията за 15-тата годишнина от атентатите от 2001 г., съобщиха световните агенции. Тя се е почувствала зле, след като е прекарала около 90 минути на възпоменанието на загиналите на мястото на Световния търговски център в Ню Йорк.

По информация на Си Ен Ен, около 9:30 часа местно време бившата първа дама е напуснала церемонията и се е качила в автомобил с помощта на гардове и членове на екипа си.

Любителски кадри показват кандидат-президента именно в този момент, като тя видимо не може да стои на краката си.

Според информация от щаба на Клинтън тя е прегряла и се е почувствала по-добре, след като е отишла в апартамента на дъщеря си. Температурата в този момент е била около 27 градуса.

Малко след публикуването на тази информация, кандидат-президентът напусна жилището и каза пред журналистите, че се чувства "Чудесно".

Снимка: Reuters

Здравето на 68-годишния сенатор е ключова тема в реториката на републиканците, които твърдят, че тя не е в състояние да се справи с предизвикателствата на президентския пост. През 2012 г. Хилари Клинтън получи сътресение на мозъка след припадък, а след това - и тромбоза.

Според медици обаче, в момента тя е напълно годна за Белия дом.