Групировката "Хамас" обяви готовността си да нанася удари в посока на израелския град Тел Авив в продължение на половин година, съобщи палестинската радиостанция Donia Al-Watan, цитирана от TACC.

„Готови сме да нанасяме удари по Тел Авив в рамките на половин година“, цитира радиостанцията говорителят на движението Абу Обеида.

Израелската армия пък унищожи 11-етажна сграда, в която се намираха офисите на "Асошиейтед прес" и други международни компании и медии, както и апартаменти, около час след като израелската армия предупреди, че "Ал Джала тауър" трябва да бъде евакуирана, предаде АП.

Пострадали няма. 

По-рано бригадите „Изадин ал Касам" информираха за изстрелването на няколко десетки ракети в посока Тел Авив. 

Израелец е убит от шрапнел в дома си от ракета, идваща от ивицата. Палестинците погребват 10-ма души, загинали днес при израелски удар срещу бежански лагер. Сред тях и деца.

Снощи в Тел Авив пристигна американски пратеник по Близкоизточния въпрос, а утре Съветът за сигурност на ООН се събира отново.

Напрежението не стихва и в израелските градове със смесено население. Ранените в сблъсъците с полицията са стотици, близо 500 са арестувани. Снощи схватките се пренесоха и на Западния бряг.

Многолюдни протести в знак на солидарност с палестинците се проведоха в Лондон, Мадрид, Берлин и Сидни