Мекици, кюфтета, Слънчев бряг и невероятната природа са само част от нещата, които уебсайтът „Хъфингтън пост” е публикувал в статия озаглавена „18 причини да посетите България възможно най-скоро”.

Статията е насочена към американци, които не са посещавали Балканите, а авторката й Сузи Стрътнър описва България като най-доброто място, от което да започнеш тази обиколка.

Една от главните причини е, че пътуването до и в България е много евтино, пише авторката. „Можете да стигнете до плажове и планини с кратко пътуване със самолет или автобус”.

Черноморският курорт Слънчев бряг, също е изтъкнат като водеща причина. „Танцувате цяла нощ в бар на пясъка и посрещате изгрева с питие в ръка”.

Българската кухня също е намерила място в препоръките: „Това са едни от най-добрите топчета от мляно месо, които ще ядете. Наричат ги кюфтета”. Българските мекици са описани по следния начин: „Само две думи: пържен хляб”.

Природата, безплатните забележителности и лесният достъп до тях също са сред водещите причини.

Българите са описани като изключително гостоприемни: „Те правят всичко възможно да изпитате най-доброто от тяхната култура. Очаквайте баби, продавачи в магазини, студенти и сервитьори да ви поздравяват с широки усмивки”, пише авторката.

Тя не е пропуснала да отбележи и друга нашенска черта: „Танците не са само в клубовете! Посетете традиционна българска кръчма, където всички стават и танцуват около масата под звуците на народна музика”.

Българите приемат празниците и почивните дни много сериозно. Те не се притесняват да си пуснат и допълнителни почивни дни, за да удължат почивката си”, казва Стрътнър.

Авторката не пропуска да отбележи друга много важна черта на българския характер: умението на българите да си почиват. „Българите са усъвършенствали изкуството да си почиваш и да се радваш на компанията на хората около теб. Вместо да гледат в телефоните и лаптопите си, излизането за едно кафе е съпроводено от срещи с приятели и разговори. Това е смисълът на живота”, пише тя.

Като последна причина авторката е написала: „Посетете България само защото никой няма да знае къде сте били. Така ще можете да образовате хората около вас за едно много важно място, което определено трябва да се посети”.