Отиваме към историческа изборна победа, която ще се помни и ще се изучава в учебниците и в училищата. През 2016 г. ВМРО ще извоюва най-голямата си изборна победа. Това каза лидерът на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ в Република Македония и премиер на страната Никола Груевски по повод 25-та годишнина от създаването на формацията.

Имаше време, когато са ни следели, времето на досиета, на фалшиви листовки на български език, включително и клевети по време на атентата срещу президента Киро Глигоров. Поздравявам всички, които създадоха ВМРО - от първия до последния, каза Груевски и изреди имената на Любчо Георгиевски, Драган Богдановски, Борис Змейковски, Яковлевски.

Тук сме пред нашата крепост, тук ще има площад ВМРО и зала д-р Христо Татарчев, първият председател на ВМРО. Днес ВМРО-ДПМНЕ е най-голямата и най-влиятелна партия със 170 000 членове, основен стълб в страната с близо половин милион подкрепа, каза още той, цитиран от БГНЕС.

„През последните 5-6 месеца преживяхме най-големият удар - по един страхлив и подъл начин. Противникът, който сътрудничи с мрачни сили се опитва по един най-демократичен начин да събори партията и да нанесе щети на държавата. Но те сами ще се съборят и унищожат, защото подценяват народа. Те участват в мръсна игра и попаднаха в капана на предсрочни парламентарни избори, в които ВМРО-ДПМНЕ ще нанесе съкрушителна победа”, заяви премиерът.

„През април 2016 г. благодарение на най-голямата подкрепа, която ще получи, ВМРО ще покаже на тези безхаберници, ще им даде голям урок през 2016 г. Тук има 2 млн. души, които сами разсъждават и в бъдеще ще трябва много повече да уважават този народ. Това ще бъде окончателния удар на всички сценаристи. Отиваме към огромна победа, която ще се помни. Победа, която ще влезе в учебниците и в историята. Ще се изследва как не трябва да се манипулира в демократично общество - народа. Това ще бъде историческа победа”, заяви Никола Груевски.

Няколко хиляди души се събраха пред новата централа на управляващата партия в Република Македония ВМРО-ДПМНЕ за да отпразнуват 25-та годишнина от създаването на формацията. "Нашата сила е нашия народ, а нашият народ е нашата държава" - това бе основното послание на днешния юбилей. Преди появата на лидера и премиер на страната множеството слушаше патриотични песни.

  • Македонската опозиция се връща в парламента
  • Един човек загина, а друг е тежко ранен след стрелба в Куманово
  • Заев очаква в най-скоро време съставяне на ново правителство в Македония
  • Скопие засили мерките за сигурност, имало заплахи за нападения
  • Над 1500 души протестираха против Груевски в Скопие
  • Косово погреба с почести и като мъченици загиналите при операцията в Куманово
  • Кунева: Пускаме Македония в ЕС само след реформи
  • Осъдиха вуйчото на Мартин Нешковски, чието убийство предизвика протестите в Македония
  • Протест в Косово заради размириците в Куманово
  • Русия и България в дипломатически скандал за "подялбата" на Македония