Двама души загинаха при голям пожар в осеметажна сграда в Москва, където преди се е намирал изследователският институт за електроника „Платан“, пише Ройтерс, като се позова на съобщения в руски медии.

От сградата се издига стълб черен дим, а пламъците пълзят нагоре по стените. Най-малко 9 души са останали в капан на горните етажи на сградата, като някои от тях са видени да разбиват и прозорци.

Аварийните служби нямат контакт с шестима от блокираните.

Един човек е видян да скача от горен етаж на горящата сграда, съобщи в Телеграм руското издание „База“.

Друг, който е бил със сериозни изгаряния, е паднал от горните етажи, показват разпространени от руската онлайн медия „Шот“ кадри в Телеграм.

Един от ранените е бил откаран в болница в тежко състояние.

По-рано руските противопожарни служби съобщиха, че пожарът се е разпространил на площ от 4500 кв. м. и най-малко един човек е бил спасен.

В борбата с огъня, чието гасене продължава, участват най-малко 100 пожарникари и 40 единици техника, извикани са и два военни хеликоптера Ка-32.

Пожарът е причинен от взрив на газова бутилка в сградата, част от която се е срутила, съобщиха противопожарните служби.

Под надзора на руската прокуратура е започнало разследване за установяване на всички обстоятелства, свързани с избухването на пожара в административната постройка в предградията на Москва.