Германската полиция съобщи за анулирането на политически митинг в подкрепа на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който трябваше да се състои утре в град Фрехен, западна германия, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Това е третото подобно решение за последните два дни, взето на фона на напрежение в турско-германските отношения.

"Управителят на Голдън палас съобщи днес на организатора на митинга, че няма да му предостави залата утре вечер. Договорът между собственика на залата и управителя изключва провеждането на политически мероприятия", съобщи местната полиция.

По-рано властите в град Гагенау решиха да анулират митинг с участието на турския министър на правосъдието Бекир Боздаг, който планираше да държи реч пред поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в града.

Проявата обаче бе отменена с аргумента, че липсва достатъчно пространство на определеното място. Преди това град Кьолн обяви, че няма да даде разрешение за предвидена за неделя среща с турския министър на икономиката Нихат Зейбекчи в зала на общинско кметство. Зейбекчи трябваше да говори и в близкия град Фрехен.

Министрите на външните работи на двете страни се споразумяха днес по телефона да се срещнат на 8 март, за да разговарят за възникналото напрежение.