Френският външен министър Жан-Марк Еро заяви тази сутрин, че няма абсолютно никаква индикация за причините за катастрофата на египетския самолет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Египетските власти вчера допуснаха, че е възможно причината да е терористичен акт.

"Разглеждат се всички хипотези, но никоя не е с предимство, защото нямаме абсолютно никаква индикация за причините", каза Еро по телевизия Франс-2.

Утре външният министър свиква среща със семействата на пътниците и представители на държавата, за да бъде дадена "максимална информация при пълна прозрачност".

В същото време неверни информации и видеа от предишни самолетни катастрофи заливат социалните мрежи и внасят допълнително объркване и паника. „Нямаме никаква информация. Не знаем какво се случва”, коментира Мохамед Рамез, роднина на изчезнал пътник. Проповедник Арсинус, брат на изчезнал пътник, допълва, че се надява да бъдат открити телата на пътуващите в самолета, за да „има какво да оплакваме”.

Възможността за технически инцидент остава реална, но във всички коментари преобладава идеята за терористичен акт. „Напълно възможно е да е терористичен акт. Самолетът идва от Франция, където наскоро имаше много сериозни атентати. Възможно е служител на летището да е поставил бомба”, заяви Сами Абдел Ради, който е зам. главен редактор на вестник „Ал Ватан”.

Това отново доказва, че Франция и Египет остават водещи цели за терористичната организация "Ислямска държава".

Кризисния щаб в Париж продължава изключително деликатната си работа със семействата на жертвите.