Красивата французойка Орели Бард мечтае за блясък и лукс. И успява да ги постигне - с помощта на измама и присвояване на пари. Твърди се, че 39-годишната жена е отклонила около 100 милиона евро от сметка и по този начин е измамила работодателя си в особено голям мащаб.

Модната верига Kiabi наела жената с брилянтни референции като ръководител на финансите на компанията. Орели Бард има и предишна присъда за измама, но новите и работодатели не подозират нищо.

През 2023 г. Орили Бард поема отговорността за 100 милиона евро на Kiabi, които да инвестира и да увеличи при добра лихва.

Тя прехвърля активите в сметка на Volksbank Düsseldorf Neuss, a оттам - в турска сметка. След това следите на парите изчезват.

През август Орили Бард е на корицата на списание Modern Luxury Palm Beach. В изданието тя е описана като интериорен дизайнер, който се е превърнал в „творческа сила“ на Южна Флорида. Орели чисто показва луксозния си живот в социалните мрежи.

 

В един момент обаче модната верига Kiabi забелязва липсата на 100 милиона евро, които са изтеглени от сметката на Volksbank, и си ги иска обратно.

Снимки: hautedesignbyab/Инстаграм

Прокуратурата в Дюселдорф поема случая, води се разследване за измама и фалшифициране на документи в особено голям мащаб.

Орели Бард вече е в ареста. Склонността ѝ да парадира с луксозния си начин на живот се превръща в нейна присъда - след лъскаво парти на гръцкия остров Миконос французойката е арестувана при пристигането си в Корсика с частен самолет.

Снимки: hautedesignbyab/Инстаграм

Volksbank Düsseldorf Neuss също има проблем заради липсващите 100 милиона евро. Дори бордът на директорите на банката не е бил уведомен за превода, направен към Турция - на сума, която съответства на почти целия собствен капитал на банката.