Фенове на Майкъл Джексън по целия свят отбелязаха 10-годишнината от смъртта му. Стотици почитатели на певеца се събраха на гроба му в Глендейл, Калифорния.

Снимка: EPA

Те запазиха минута мълчание в 14:26 ч. - моментът, в който беше обявено, че Кралят на попа е мъртъв. Фенове, някои облечени като музикалната икона, поставиха плакати и сувенири в частния мавзолей, където е погребан.

"Завинаги крал", "Никога няма да те забравим" и "Никога няма да те пуснем да си отидеш", гласяха част от надписите от Унгария, Япония и Иран.

Снимка: EPA

Майкъл Джексън е добре познат със противоречивия си и в същото време колоритен живот. От смяната на цвета на кожата си, до пластичните операции и … до обвиненията в педофилия през 1993 г. и 2005 г.

По-рано през 2019 г. излезе документалният филм Leaving Nederland. В него бяха представени нови обвинения в същата насока, както преди 14 г. От семейство Джаксън отрекоха новата информация.

Снимка: EPA

Певецът до ден днешен държи първото място по най-продаван албум в историята на музиката. 

Дори след излизането на филма, продажбите на музиката на Майкъл Джексън се увеличава значително.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От смъртта му през 2009 г., семейството му се е облагодетелствало с 2.4 млрд. долара от продажби на музикални права и акции.