Бил ли е Кралят на попа – Майкъл Джексън насилник на малки деца? Във филм за големия поп изпълнител двама млади мъже разказват брутални подробности от преживяванията си в имението му „Невърленд” по времето, когато са били деца. През седмицата известната телевизионна водеща Опра Уинфри направи специално предаване, в което защити звездата.

Съмненията обаче остават.

В документалния филм на режисьора Дан Рийд двама души твърдят, че са били жертви на покойния вече Майкъл Джексън и че той многократно е блудствал с тях докато са били деца. Филмът представя тяхната история и гледната точка на семействата им.

Уейд Робсън и Джеймс Сейфчук споделят какво са преживели независимо един от друг. И двамата са осъзнали необходимостта да говорят по темата, след като вече са пораснали и имат собствени семейства и деца. Джеймс разказва, че когато бил на 10 певецът му подарил годежен пръстен, а сватбената им церемония се състояла в спалнята на Краля на попа.

Документалният филм с тези и още признания надигна вълна от обвинители и защитници.

Известната телевизионна водеща Опра Уинфри посвети специално едно от предаванията си на обвиненията срещу покойния Майкъл Джексън. Тя попита Уейд Робсън защо е продължил да има контакти с певеца, след като твърди, че е бил насилван от него.

„Аз не разбирах, че това е насилие. Аз обичах Майкъл и всичките пъти, в които свидетелствах или имах изблици срещу него в интервюта и къде ли не – това беше реално. Без да забравя и най-малките детайли от това, което се случи между нас, без да разбирам какво значи сексуален тормоз, без да имам представа в главата си, че Майкъл може да е лош човек; всичко което Майкъл направи беше правилно за мен в продължение на толкова много години.”, каза в своя защита Уейд Робсън.

Майкъл Джексън почина през 2009 г. Сагата с обвиненията в сексуални посегателства срещу него започва през далечната 1994 г. Тогава Джако урежда съдебно дело, заведено от семейството на 13-годишно момче.

През 2005 г. година Кралят на попа бе оправдан на друг съдебен процес в Калифорния по обвинения в злоупотреба с друго 13-годишно момче в „Невърленд”. Тогава Ейдриън Макманъс – домашна помощница в имението „Невърленд”, свидетелства срещу него и разказва нещата, които видяла с очите си: малки момчета, които живеят с дни в ранчото, разпиляно детско бельо по пода и Джексън, който ги гали и държи за ръка.

В ново интервю тя потвърди думите си отпреди 14 години: „Там нямаше момиченца, само малки момченца. Когато пристигаха слагаха дрехите си в куфар в неговата стая. Започнах да разбирам, че той се къпе с тях и те спят заедно в неговото легло.”

През 2016 г. лекарят на Майкъл Джексън – Конрад Мъри, който бе признат за виновен за смъртта на звездата, шокира всички с книгата си „Това е то”. В нея той разкрива, че Джаксън е искал да се ожени за 12-годишно момиче – Хариет, дъщеря на британския актьор Марк Лестър. Той бил обсебен от нея, още когато тя била на 5 и заради крехката възраст на момичето Джексън търсел как може законно да сключи брак с нея.

Роднини и наследници на Краля на попа говориха в негова защита. „Навършват се 10 години от смъртта на чичо ми тази година. Би трябвало да сме в траур, вместо това ни бомбардират с лъжи.”, каза племенникът на Джексън, Тадж Джексън.

Наследниците на Майкъл Джексън отхвърлят всички обвинения, отправени в документалния филм. Преди седмица те подадоха иск на стойност 100 милиона долара срещу телевизията разпространител на документалния филм.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!