Технологичната компания е премахнала редица расистки и обидни коментари по адрес на бъдещия вицепрезидент на Съединените щати Камала Харис. Те са били докладвани от журналистите на Би Би Си.

Според данните коментарите и колажите се намирали в затворени групи в социалната мрежа, където редовно се подигравали на Харис. Според „Фейсбук“ в 90% от случаите те премахвали обидното съдържание преди въобще да бъде докладвано.

Въпреки реакцията от компанията заявиха, че няма да предприемат никакви мерки срещу самите групи, които редовно стават поле за обиди по адрес на Харис.

Наблюдатели определиха реакцията им като проблемна, тъй като от социалната мрежа са премахнали обидните публикации единствено след като медии са подали сигнал до тях.

В страниците са открити обвинения, че Харис не е американски гражданин, тъй като майка й е от Индия, а баща й от Ямайка. Други коментари намекват, че тя не е „достатъчно черна“ за Демократическата партия. Трети пък призовават Харис да бъде депортирана обратно в Индия.

Според наблюдатели от „Фейсбук“ рядко стигат до изтриването на обидни коментари и реч на омразата, тъй като те не са в полето на внимание на компанията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!