Извън интригата кой ще е бъдещият стопанин на Белия дом,една жена успя да прикове погледите на света към себе си. Това е Камала Харис, първата жена, която ще заеме поста вицепрезидент на САЩ. Тя ще също бъде и първият чернокож и първият азиатско-американски вицепрезидент.

Родена в семейство на мигранти от Индия и Ямайка, Камала често посочва майка си за пример и вдъхновител, за да избере правото и да се посвети на неоправданите.

Тя успява да обедини и своето семейството. Съпругът й – адвокат по професия, е от еврейски произход, а Камала печели доверието на двете му деца, които вместо мащеха избират да я наричат „мамала“. Думата става хит сред нейните привърженици. 

Харис не харесва ролята на жертва, напротив. В родния й щат Калифорния тя е позната не само като първата жена главен прокурор и то от мигрантски произход. Посочват повече наказателните й дела срещу престъпността, твърдите й позиции срещу насилието, сексуалните престъпления и употребата на оръжие, защитата й на  малцинствата, на хомосексуалните общности и на малкия бизнес, гражданските й позиции за правата на жените.  

Тя е сенаторът с едни от най-острите въпроси по време на процеса по разследването на прокурора Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори.  

„Тя е правилният избор!“ Така Джо Байдън аргументира кандидатурата й за вицепрезидент. 

В месеците на предизборна кампания Харис не изпусна нерви и често наруши протокола с гръмкия си смях и с любимите си кецове.

По време на сутрешната тренировка разбра и резултатите от вота.

Историята на Камала Харис е като по учебник за „американската мечта“. Малкото момиче, което всички гледат, защото е различно, застава много близо до стола в Овалния кабинет.