Европейският съюз спира финансовата си помощ за палестинците. Извънредното закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН обаче завърши без общо изявление, защото страните не успяха да постигнат консенсус, въпреки че почти всички осъдиха нападението на палестинската групировка "Хамас".

В същото време продължава евакуация на чуждестранните граждани от Израел. През последните часове Унгария, Румъния, Полша и Италия също успяха да евакуират с различни полети своите граждани. На летището в Атина израелски туристи очакват да се завърнат по домовете си.

„Някои от нас трябва да се явят за военна служба, други - да помагат на хората, а трети - просто искаме да се върнем при семействата и приятелите си“, обяснява Ноа Вайсман.

„Притеснявам се за семейството си и искам да се върнем. Вероятно ще бъда отново мобилизиран. Готов съм“, казва и Йоан.

В Европа - много държави въведоха допълнителни мерки за сигурност около синагоги и израелските дипломатически представителства. 

„Днес бих искал да мисля за заложниците и да помоля да бъдат освободени и върнати на техните близки“, заяви днес кметът на Рим Роберто Гуалтиери.

В Германия летището в Хамбург спря работа за няколко часа – имаше анонимен сигнал за бомбена заплаха, отправена към самолет, кацащ от Техеран. След проверка полетите бяха възстановени.