"Спасяването на азербайджанските земи от окупация не означава, че борбата е приключила. Борбата, водена на политическо и военно ниво, ще продължи от сега и на много други фронтове".

Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Анадолската агенция“, в своя реч на военния парад в Баку по случай победата на Азербайджан в наскоро приключилия въоръжен сблъсък.

Снимка: Reuters

Ердоган посъветва арменците да се поучат от станалото: "Армения трябва да се вразуми. Арменските политици и диаспора обрекоха народа си на беди. Ако арменският народ съумее да извлече поуки от Карабахската война, в региона ще започне нова ера".

"Онези, които не донесоха на Нагорни Карабах друго освен разрушение, зверство и сълзи, трябва да си опичат ума", каза още Ердоган.

Снимка: Reuters

"Под компетентното управление на моя брат Илхам Алиев Азербайджан ще продължи да пише епопея", заяви турският лидер и добави, че Анкара и Баку заедно ще преодоляват и занапред трудностите и ще постигат успех след успех.

Над 3000 военнослужещи, между които и турски командоси, участват във военния парад в Баку, излъчван по държавната телевизия на Азербайджан. На него ще бъдат демонстрирани до 150 броя оборудване, включително най-новите ракетни установки и ПВО системи, приети на въоръжение.

Снимка: Reuters

Президентите на Азербайджан и Турция - Илхам Алиев и Реджеп Тайип Ердоган, са на официалната трибуна на събитието. Турският лидер пристигна в Баку тази сряда на двудневно официално посещение.