Стрелба в училище в руския град Брянск завърши с две жертви, предават руските медии, като се позовават на областното управление на министерството на вътрешните работи.

По предварителна информация 14-годишна ученичка влязла в сградата на гимназията си и стреляла няколко пъти с пушка помпа, притежавана законно от баща ѝ. Тийнейджърката, която била в осми клас, ранила петима свои съученици, след което се самоубила. Впоследствие друго ранено момиче починало в болница, посочва Ройтерс.

Един от пострадалите е в тежко състояние и е опериран. Останалите четирима ранени са в средно тежко състояние, коментира помощник на руския министър на здравеопазването.

Основната версия на разследването е, че момичето е стреляло по свои съученици заради конфликт с тях.

Разследващите са поискали от бащата на момичето да обясни как дъщеря му се е сдобила с оръжието.

Това е поредната стрелба в руско училище през последните години. През септември 2022 г. стрелец откри огън в училище в Централна Русия, при което уби 17 души и рани 24, преди да се самоубие. През април 2022 г. мъж уби две деца и служител в детска градина, също в Централна Русия. През май 2021 г. мъж откри огън по ученици в бившата си гимназия в град Казан, при което уби девет души, включително седем деца. През 2018 г. 18-годишен студент в окупирания от Русия Крим уби 20 души при масова стрелба в университет.