Руското министерство на отбраната съобщи днес, че при въздушни удари на Въздушно-космическите сили на Русия в началото на юни са били убити двама полеви командири от "Ислямска държава" и 180 джихадисти, които се готвели да щурмуват контролирани от правителствените сили квартали на сирийския град Дейр аз Зур, предаде ТАСС.

В съобщението на министерството се пояснява, че в началото на юни руските военни с помощта на дронове засекли отряди на ИД, готвещи се да пробият отбранителните линии на блокирания в града гарнизон на правителствените войски.

"В резултат на изпреварващи въздушни удари на 6 и 8 юни, нанесени от ВКС на Русия по обекти на бойците от ИД бяха ликвидирани полевите командири Абу Омар ал Белжики и Абу Хасан ал Масри.

Освен това бяха унищожени около 180 бойци, 16 единици автомобилна и бронетанкова техника, едно артилерийско оръдие, четири пункта за управление, склад с оръжие и боеприпаси", се посочва в съобщението.

Обсадата на Дейр аз Зор продължава от 2014 г.. Източната част на града е превзета от джихадистите, а западните и южните райони, както и военното летище, са контролирани от правителствените войски.