Световноизвестната италианската модна къща „Долче и Габана” (Dolce & Gabbana) пусна колекция с хиджаби. 

Според марката колекцията "Хиджаб и абая" отразява съблазънта, която се крие в Близкия изток. В първата по рода си арабска колекция „Долче и Габана” включва микс от класически дълги облекла и по-нестандартни нюанси от селекцията пролет / лято 2016 г.

Снимка: en.wikipedia.org

Трите основни покривала за глава, който се използват от вярващите мюсюлманки, са хиджаб, никаб и бурка. Докато хиджабът покрива само косата на жената, никабът покрива и лицето ѝ. Бурката е най-консервативният тия покривало - при нея дори очите на жената са покрити с тъкна дантела. 

Предложенията на хиджаб (покривалото за глава – б.ред.) е основно в традиционните черни тонове, но съчетан с флорални мотиви и дантела. Дизайнерите не са забравили и големите аксесоари и бижута, представени основно в линия слънчеви очила.

С този си ход марката се опитва да привлече повече близкоизточни клиенти, които през последните месеци се увеличават. Тактиката е изпитана от марки като Оскар де ла Рента и DKNY, които около Рамадан пускат символични колекции, с които увеличават продажбите си от мюсюлмански клиенти, подготвящи се за празничния религиозен повод.

Отзивите за колекцията на "Долче и Габана" са добри. Моделите ще бъдат пуснати този месец в бутиците на марката в Близкия изток, Париж и Лондон. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!