Десет министри на държави от Арабската лига ще пристигнат днес в Ивицата Газа в знак на солидарност със страданията на палестинците. Това заяви представител на генералният секретар на лигата Набил ал-Араби, цитиран от АФП.

Очаква се делегацията да достигне до пропускателния пункт между палестинския анклав и Египет в ранния следобед. Очаква се към делегацията да се присъедини и турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Основната цел на посещението е да демонстрира арабската солидарност и подкрепа за издръжливостта на палестинския народ и Газа”, заявява Ахмед бен-Халили, заместник генерален секретар на Арабската лига.

Най-малко 112 палестинци са загинали от началото на израелската военна кампания срещу въоръжените групировки в Ивицата Газа, която започна миналата сряда.

Представителят на Арабската лига не е уточнил имената на министрите, но източник на АФП от организацията е потвърдил, че делегацията ще включва министри от правителствата на Йордания, Мароко и страни от Персийския залив.