В Лондон продължава поклонението пред тленните останки на кралица Елизабет II. Правителството призова днес хората временно да не се стичат към опашката, защото времето за чакане стигна до 14 часа.

Потокът от пристигащи в британската столица става все по-голям.

След смъртта на кралица Елизабет II поръчките за цветя са се увеличили с 90 процента. Това накара турските цветари да прибегнат до товарни самолети, вместо камиони. Бум отчитат магазините за сувенири.

В Amazon, eBay и Etsy се търгува всичко, свързано с Елизабет II - от тениски и чаши до дървени табели. Хит са и книгите за нея.

Производители и търговци от Китай също се ориентираха бързо.

В очакване на погребението на кралицата хотелите в Лондон са пълни и надуват цените, а транспортът се очаква да бъде претоварен. Свободните стаи стават все по-малко, а цените са нараснали с 300%.  Говорител на „Даунинг стрийт“ призна, че се очаква да има „страшно много народ“ в Лондон през следващите дни.

И докато търговците се радват на увеличените обеми на продажбите, то икономистите се опасяват, че смъртта на кралица Елизабет II и банковата ваканция, обявена в чест на нейното погребение следващата седмица, може да насочат икономиката на Обединеното кралство към рецесия.