Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отрече твърденията, че ще напусне поста си и ще бъде заместен от настоящия директор на ЦРУ Майк Помпео, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На въпрос дали има някаква истина в няколкото публикации за него пред седмицата, той отговори отрицателно. "Хората трябва да намират по-добри източници", каза Тилърсън в кратко интервю в Държавния департамент преди официална вечеря в чест на удостоените с годишните почетни награди на Центъра "Кенеди". Той добави, че се надява да присъства на същия прием и след една година. 

В петък президентът Доналд Тръмп написа в "Туитър", че работи добре с Тилърсън и че топ дипломатът на САЩ няма никъде да ходи, допълни Ройтерс.

ТАСС съобщи, че директорът на ЦРУ Помпео е отказал вчера да коментира дали му е предлагано да оглави Държавния департамент.

"Съсредоточен съм върху това, което правя сега. Сега имам много работа. Имам честта да заемам тази длъжност от 10 месеца и да работя в най-добрата разузнавателна служба в света", каза той по време на проява в президентската библиотека "Роналд Рейгън" в Калифорния. 

По-рано тази седмица "Ню Йорк таймс" писа, че в близко бъдеще Тилърсън ще бъде заменен от Помпео, а шеф на ЦРУ ще стане сенаторът републиканец Том Котън. После "Вашингтон пост" допълни, че идеята за персоналните промени била на началника на канцеларията на Белия дом Джон Кели.