Българин е младежът, който е направил най-доброто заснемане в света на новоизригналия вулкан в Исландия - Фаградалсвял. Той е Георги Георгиев от Дулово.

Видеокадрите 28-годишният младеж прави с дрона си в първите дни на изригването. Признава, че не може да произнесе името му, но е силно впечатлен от зрелището само на 30 километра от столицата Рейкявик.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е нещо, което никога не съм очаквал, че ще имам късмета да го видя. Естествено, има си и своите рискове да се доближиш, да си до такава близост до нещо такова с такава огромна мощ, но е наистина много силно изживяване през което минах и наистина просто не може да се опише с думи“, разказва Георги.

Най-уникалното в клипа на Георги са кадрите, когато кратерът се разрушава и лавата потича с огромна мощ.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз даже не осъзнавах до следващия ден, че моят кадър е с една идея по-уникален, докато не видях официалните кадри от новините“, споделя нашият сънародник.

Снимка: btvnovinite.bg

Коментарите в социалните мрежи са от "страхотно" до "потресаващо". Но българинът прави нови кадри тези дни - нощни, не по-малко впечатляващи. Зрелището е красиво, но и много опасно.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ако продължава със същото темпо, долината може би ще се напълни до няколко седмици, което означава, че като се напълни лавата ще започне да изтича надолу по планините и може да засегне пътища, близки градове и т.н.“, споделя Георги.

Добруджанецът, който е с музикално образование, се увлича силно по фотографията и се надява на още находки в невероятната Исландия.