Работата на репортера на терен е трудна, а понякога неочаквано може да се окаже още по-трудна – примерите за това са много – като започнем от този метеоролог, минем през тази водеща и това живо включване и стигнем до случаи от нашата практика.

Във САЩ дори застреляха двама журналисти в ефир.

Репортерите в Русия също не могат да се чувстват сигурни.

По време на живо включване за празника на парашутистите – 2 август, от известния московски парк „Горки” (за него пееха дори и „Скорпиънс” и във „Вятъра на промяната” в началото на 90-те) репортерът Никита Развожаев е прекъснат от доста агресивен и очевидно пиян мъж, който иска да обясни нещо за своята страна.

На забележката да млъкне за малко той реагира, без да се замисли – удря репортера в лицето. И не само това – продължава „лекцията” си и клатушкайки се, се отдалечава.

Тук връзката в ефира е прекъсната, а смутената водеща обяснява очевидното – че екипът на терени има проблеми.

Внимание, видеото съдържа кадри с агресия:

Разправията в парка обаче, вече не в ефир, продължава още известно време. Прави впечатление, че никой дори не опитва да спре побойника.

Той все пак е задържан по-късно от полицията.

Според данните на руските власти мъжът не е бил част от парашутистите, макар че по това време в парка е имало доста военни, които отбелязвали празника си – не и без липсата на алкохол.

Вижда се, че нападателят носи фланелка с надписа „Оплот” – това освен името на украински танк е и названието на проруска украинска „гражданска група за бойни изкуства”, която се противопоставя на движението на „Еврoмайдана”. Именно лидерът на батальона на „Оплот” Александър Захарченско пое президентството на самообявилата се Донецка народна република през 2014 г.