Четирима души загинаха, а други шестима бяха ранени при масова стрелба във  Фресно, Калифорния.

Според информацията около 35 души гледали американски футбол в заден двор на къща, когато неизвестен брой стрелци открили огън по групата, пише „Ню Йорк Таймс”, като се позовава на полицията в града.

Три от жертвите са загинали на мястото на стрелбата, а другата е починала в болница. Шестимата ранени са без опасност за живота.

Зам.-директорът на департамента във Френсо Майкъл Рийд обясни, че сигнали за стрелбата са получени около 8 часа вечерта местно време. По думите му 10 от пострадалите са азиатци между 25 и 30 години.

Освен това е имало и деца, които гледали сблъсъка. Нито едно от тях не е пострадало.

Все още няма арестувани във връзка със стрелбата. От полицията обясняват, че не знаят кой може да стои зад нападението или какви са били техните мотиви.

„Безсмислено насилие. Ще направим всичко по силите си, за да намерим стрелците и да ги изправим пред правосъдието”, заяви Рийд.

Щатът Калифорния е познат със строгите си закони относно притежанието на оръжие. Въпреки това в последните седмици се забелязва ръст в масовите стрелби.

Миналият четвъртък 16-годишен уби двама от съучениците си и рани трима други в Санта Клара. Също така имаше две стрелби на различни купони по повод Хелоуин, в които загинаха осем души.

Имаше инциденти включващи престъпни групи в предградията на Сан Франциско. Общо 10 души загинаха, а полицията определи случая като „кървава баня”.

Преди дни в Чикаго бяха убити петима души – мъж, жена и три деца.