Броят на новозаразените в Южна Корея вчера е достигнал 76 души, което е най-ниското равнище на разпространение на епидемията от 21 февруари, предаде Асошиейтед прес.

С тези цифри броят на заразените в страната достигна 8162 души. Броят на смъртните случаи нарасна с 3, достигайки 75 души. 120 се възстановиха за последните 24 часа, с което броят на излекуваните достигна 834.

Повечето случаи на заразяване в Южна Корея са от град Тегу и околностите му.

Новорегистрираните вчера случаи на зараза с коронавируса в континентален Китай са били 20, спрямо 11 ден по-рано. С това общият брой на потвърдените случаи на заразяване в Китай достига до 80 844, от които 66 911 оздравяха. Починалите вчера са 10, а общият им брой е 3199.

16 от новозаразените са китайци, които се връщат от чужбина, където са се заразили. Това показва забавяне на разпространението на болестта. Останалите четирима заразени и всички починали са жители на град Ухан, където през декември започна епидемията от коронавируса.

В Япония влезе в сила закон, забраняващ препродажбата на маски за лице. Целта на правителството е да се бори с недостига на предпазни маски по време на епидемията, която според властите се дължи на препродажби.

Маските в повечето магазини са изчерпани и правителството създаде екип, който да работи по премахване на недостига. Експертите призоваха производителите да увеличат броя на произвежданите маски и да дадат приоритет на доставките им за болници и домове за възрастни хора.

Филипините поставят Манила под карантина. Хиляди полицаи, подкрепяни от армията и бреговата охрана, започнаха да налагат карантина на гъсто населената столица, отделяйки я от останалата част на страната.

Анулирани са вътрешните полети от и към столицата с население 12 милиона души. Публичните събирания като концерти, прожекции и боеве с петли бяха забранени за срок от един месец. Забранява се влизането и излизането на лица от столицата и по суша и вода, като изключение ще се прави само за тези, които докажат, че трябва да работят в Манила. От 20 ч. до 5 ч. местно време се налага полицейски час.

Движението на стоки ще се извършва безпрепятствено. Движението на хора обаче ще бъде ограничено до ходенето на работа, закупуването на храна и други действия от първа необходимост. Общо на Филипините са регистрирани 111 случая на COVID-19, от които осем доведоха до смърт.