Бременна жена е сред жертвите на атаката с дронове камикадзе в Киев от тази сутрин, съобщава кметът на града, цитиран от Си Ен Ен. Тя е била в шестия месец.

Най-малко седем души са загинали при серията руски атаки с дронове в столицата Киев, съобщиха украинските власти

„Телата на трима мъртви цивилни бяха извадени по време на издирвателните и спасителните операции от жилищна сграда в града. Тя беше ударена от руски дрон. Сред тях е и млада двойка – мъж и жена, които са очаквали бебе“, казва Виталий Кличко в „Телеграм“.

По-рано сутринта експлозии разтърсиха украинската столица. Ръководителят на канцеларията на президента Володимир Зеленски заяви, че атаките са от т.нар. дронове камикадзе.

Украинските военни показаха фрагмент от дрон, за който се предполага, че е използван при атака срещу Киев. На него е изписано: "За Белгород" – руски град на границата с Украйна, който е подложен на украински обстрел.

На бойното поле в Донбас най-тежка е ситуацията около два града - Соледар и Бахмут. Русия твърди, че за три часа въоръжените сили на Украйна са обстреляли седем населени места в самопровъзгласилата се Донецка народна република. В същото време, в Москва завърши обявената частична мобилизация.