Съжалявам, с Тереза Мей действително работихме много добре всички, каза пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов след среща с министър- председателя на Бавария д-р Маркус Зьодер.

По-рано днес премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че ще напусне поста на лидер на Консервативната партия на 7 юни.

„Дано не ми се сбъднат най-страшните прогнози, че месеци наред заради Тереза Мей и надеждата, че ще направим брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните и другите“, коментира той.

„Сега тя ще си тръгне, ще дойде някой друг и ще каже: „Било, каквото било, когато имаме над 70 депутати, да си говорим пак““, посочи Борисов. „Няма да бъде коректно и честно“, заяви премиерът.

България активно работи за добри условия за привличане на инвеститори, включително чрез реформиране на професионалното образование и подготвянето на квалифицирани кадри, чрез намаляването на административната тежест и развитието на индустриалните зони. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Маркус Зьодер - премиер на Бавария.

Маркус Зьодер предложи да се организира Икономическа вечер на България в Бавария.

„Стремим се да развиваме иновативни производства с висока добавена стойност и да подобряваме възможностите за развитие на технологиите“, каза още премиерът Борисов.

Снимка: МС

По думите на Борисов двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа важност, а връзките с Бавария са най-активните и динамично развиващите се сред германските федерални провинции.

Разговорите между Борисов и Зьодер в Мюнхен бяха продължение на срещата, която двамата проведоха в София в началото на май. Днес във фокуса на обсъжданията бяха именно икономиката и инвестициите, посочват от пресцентъра на МС.

Министър-председателят Маркус Зьодер отбеляза, че е впечатлен от това колко много немски заводи се откриват в България.

Снимка: МС

„Очакваме още по-засилено икономическо сътрудничество. Придаваме голямо значение на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна, и полагаме усилия в тази посока“, подчерта Борисов.

Той добави, че за страната ни е от изключителна важност разширяването на присъствието на български продукти на баварския пазар в перспективни сектори като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа промишленост, селското стопанство и др.