Кризата между Русия и Украйна е заплаха за България, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той коментира напрежението в Азовско море на лекция пред дипломати в Рабат – Мароко, където е на официално посещение.

По време на втория ден от посещението си Борисов се срещна с министерския съвет и получи поздравления за снощната му лекция където той обяви че конфликта между Русия и Украйна е опасна за нас и за региона и че с руския президент не бива да се шегуваш особено на темата война.

Снощи Борисов за първи път коментира кризата в Азовско море. Той беше категоричен че тя може да прерасне в регионален конфликт, сравним с този в бивша Югославия. Българската страна ще бъде засегната, най вече по отношение на енергийните си газови проекти, от които обаче не може да се откаже.

Българският премиер обсъди темата за сигурността с мароканския правителствен лидер. Борисов съобщи, че от няколко месеца работят в областта на борбата с тероризма и сигурността.

Снимка: Министерски съвет

За икономическите отношения Борисов посочи, че стокооборотът между двете страни надвишава 250 милиона евро в сферите на строителството, фармацията, храните.