Британският премиер Борис Джонсън заяви в новогодишното си обръщение, че тази година ще върне единството на разделената британска нация, предаде „Ройтерс”.

„Чакат ни една страхотна година и едно невероятно десетилетие", каза британският премиер. Джонсън, който само преди броени дни спечели абсолютно мнозинство в британския парламент, изтъкна, че най-важната му задача е да гарантира осъществяването на Брекзит, повече от три години, след като британците гласуваха на референдум да напуснат Европейския съюз.

„Като се сбогуваме с 2019 г., можем да затворим страницата с разделението, омразата и несигурността, които доминират обществения живот и ни дърпат назад вече прекалено дълго време. Сега имам нов парламент, избран от народа, за да реализира неговите приоритети, който най-сетне ще се съобрази с референдума и ще осъществи брекзит. Брекзит ще бъде осъществен преди края на този месец", категоричен бе Борис Джонсън.

Британският лидер вече спечели предварително одобрение за сделката си с Брюксел за брекзит и последните етапи на нейното ратифициране ще започнат, когато депутатите възобновят своята работа след коледните и новогодишните празници.