Пасажери, пътували към от Щутгарт към Варна, са били евакуирани от български самолет заради бомбена заплаха, съобщи германският „Билд“.

Първоначално германската медия съобщи, че става въпрос за самолет на „България еър“, но от компанията опровергаха тази информация пред bTV. „Към 18 юни 2017 г. „България еър“ не изпълнява полети от или до германската дестинация. Самолетът не е на авиокомпания „България еър“ и няма нищо общо с този случай“, се посочва в официалната им позиция.

Снимка: bTV

Справка в сайтовете на летището в Щутгарт и летище Варна показва, че от германския град днес преди обяд излита самолет на частната компания „Бългериън еър чартър“, който каза в морската столица в 15:05 ч.

Полетът излетя със закъснение в 14 ч. без двамата пътници, предизвикали скандала, и кацна във Варна в 17:21 ч.

Самолетът е евакуиран след спор между двама пътници, при който единият обвинил другия, че е планирал атака срещу машината, пише „Билд“. По непотвърдена информация проверката е била предизвикана от пиян руски гражданин.

Екипажът възприел обвиненията сериозно и веднага сигнализирал на летищните власти. Всички 180 пътници са били свалени от борда. Багажът е свален от самолета, като е бил претърсен с кучета. Извършен е и оглед на вътрешността на машината. Според информация на кореспондент на bTV в багажа на пътниците не е открито нищо.

Всички полети от и до летището бяха отложени докато полицията провери дали има реална заплаха.

Говорителят на полицията Щефен Цайзер заяви, че все още не е ясно каква ще е мярката срещу двамата пътници, предизвикали тревогата.

Вижте повече във видеото: