Българинът Пламен Йорданов е осъден от съда в Брюксел на пет години затвор, конфискация на 224 000 евро и глоба от 13 750 евро по обвинение в сводничество. В публикация на белгийски вестник се отбелязва, че той е ръководил група български проститутки от 2005 г. насам, а през 2010 г. си е купил апартамент с магазин и гараж в белгийската столица.

За разлика от повечето си сънародници, които се занимават с осигуряването на проститутки от България, Йорданов не лъжел момичетата за какво отиват в Белгия. Той им обяснявал, че ще се занимават с "лека проституция", без перверзии, клиентите им ще бъдат заможни, ще пътуват в лимузини и ще работят в Брюксел, Антверпен и Холандия.

Истината била по-различна - момичетата били откарвани направо на основната улица с проститутките в Брюксел, където жените работят на витрини по 12 часа. Йорданов се уговарял с жертвите на измамата, че ще делят по равно печалбите и им дал възможност да съхраняват своя дял в каса. Той дал пример със себе си, като обяснил, че своите приходи влага в банка и предложил на жените да направят същото, като му предадат своите спестявания.