Петима души, сред които и полицай, бяха убити, а редица други ранени в Източна Грузия, след като бивш военен откри огън от един балкон, а после се самоуби. За това съобщават властите в кавказката страна, цитирани от Франс прес.

Трагедията се е разиграла снощи в Сагарейо - градче с около 10 000 жители, което е разположено на петдесетина километра източно от столицата Тбилиси.

Според вътрешното министерство мъжът стрелял с автоматично оръжие от балкона на апартамент в града и убил четирима души в двора на жилищния блок. Петата жертва е полицай, пристигнал на място.

По данни на ведомството има и още поне петима ранени, един от които е в тежко състояние.

„Пристигна екип от специалните сили, прикани го да се предаде. Той, разбира се, стреля отново“, посочи вътрешният министър Вахтанг Гомелаури. 

По думите му екипът разбил вратата на апартамента и тогава заподозреният се самоубил с куршум в главата. Мотивите на стрелеца засега са неизвестни.

Според първоначалните данни извършителят, роден през 1974 г., е служил от 2006 до 2012 г. в грузинската армия и е участвал в мисии в Афганистан.

Масовото убийство шокира цяла Грузия – инцидентите с огнестрелни оръжия не са рядкост в страната, но подобни касапници не се случват често, коментират медиите в страната.