За 15-та поредна година българският флаг се развя пред кметството на Чикаго по случай 3 март. За първи път честта да вдигнат българския флаг имаха полицаите от Българо-американската полицейска асоциация, които служат в участъци на Чикаго и близките райони.

„Аз се гордея, че мога да съм полицай в Щатите и в същия момент да съм българка и да нося това с мен. Много поздрави на всички българи, честит празник и пожелавам всичко най-добро!“, каза пред bTV офицер Вероника Метанова, която идва от съседния щат Уисконсин.

Председателят на Българо-американската полицейска асоциация Марио Вълков сподели, че се надява скоро да има и парад на полицаите с български корени в Щатите: „Аз се чувствам горд, защото тук в Америка казват, че войниците и полицаите са Америка бест. И ако самите американци мислят, че ние сме Америка бест, това е голяма гордост за нас. Така, че за нас българската нишка е много важно нещо и ние се гордеем с това“.

Заради траура в памет на хората загинали от COVID-19 в Съединените щати, знамето на България бе вдигнато на половина. А заради карантината в Чикаго само около двайсетина души бяха допуснати на тържеството в града.