Управляващата дясна партия "Ликуд" на израелския премиер Бенямин Нетаняху изглежда с изравнени позиции с основния си центристки съперник след днешните парламентарни избори. Това показват данните от няколко екзитпола, предаде Ройтерс.

Израелските екзитполове показват доста противоречиви резултати, които са твърде близки, за да се каже кой печели изборите, отбеляза Асошиейтед прес.

Снимка: Reuters

"Ликуд" ще получи между 33 и 36 места в парламента, а блокът "Синьо и бяло" на центриста Бени Ганц ще има 36-37 места, според сондажите на трите най-големи израелски телевизии, посочи АФП.

Нетаняху обаче изглежда с по-добри възможности да състави коалиционно правителство, тъй като сборът от местата на партиите, с които Нетаняху може да се надява да се коалира, е значително по-голям от този на формацията на Ганц.

Снимка: Reuters

И двамата политици претендират, че са победили. "Победихме! Израелското общество каза думата си", заяви в комюнике партия "Синьо и бяло". Нетаняху също се похвали с "категорична" изборна победа за предвождания от неговата партия десен блок.

Снимка: Reuters