Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко обсъдиха по телефона ситуацията в Беларус и съседни страни, предаде БТА, позовавайки се на "Ройтерс" и ТАСС. По-рано днес Лукашенко заяви, че иска да разговаря с Путин, като предупреди, че уличните протести са заплаха не само за неговата страна.Демонстрации има седми пореден ден.

„На път е да се извърши агресия срещу Беларус. Трябва да се свържа с Путин, президента на Русия, за да обсъдя с него ситуацията незабавно", заяви Лукашенко на съвещание в Минск и допълни, че новото правителство на страната като цяло е сформирано. 

Според него протестите заплашват съюза между Москва и Минск. „Ако беларусите не издържат, тази вълна ще тръгне натам. Затова така са се захванали с нас", подчерта Лукашенко. 

Хиляди се събраха и днес отново в столицата на Беларус, за да протестират срещу преизбирането на държавния глава. 

Те се събраха около метростанция „Пушкинская“, на запад от центъра на Минск, за да отдадат почит на паметта на загинал участник в протестите с минута мълчание. Демонстрация има и пред беларуското посолство в Москва, съобщава ТАСС. Един участник в протеста е задържан. Има информация, че на един протестиращ е оказана лекарска помощ.