Не стихва напрежението в Беларус. И за днес са обявени протести срещу преизбирането на президента Александър Лукашенко. След сблъсъците с органите на реда, вчера недоволните изразиха солидарност към задълженията на полицаите по нетрадиционен начин - чрез прегръдки. 

Новият стар държавен глава призова гражданите на страната да се успокоят и прекратят демонстрациите. По думите му демонстрациите в страната са организирани от чужбина и в първите им редици са „хора с криминално минало“. Според него на протестите „има и наши - къде деца, къде не съвсем деца“. 

Междувременно премиерите на балтийските страни изразиха безпокойството си във връзка със събитията в Минск. Министър-председателите на Естония, Литва и Латвия призовават свободни и честни президентски избори с участието на международни наблюдатели. 

Те настояват беларуските власти да прекратят насилието срещу мирни демонстранти, да освободят всички политически затворници и хората, които бяха задържани по време на протестните прояви.

Полша разхлабва визовите ограничения за своята съседка и изпраща 11 млн. евро на гражданското общество и за независими медии.