„Ако жени управляваха всяка страна в света, щеше да има значително подобрение в стандарта на живот като цяло, това заяви бившият президент на САЩ Барак Обама.

По време на частно събитие относно лидерството в Сингапур, бившият държавен глава подчерта, че жените не са перфектни, но са „безспорно по-добри” от мъжете.

Освен това обясни, че голяма част от проблемите в света се дължат на по-възрастните, предимно мъже, които са се вкопчили във властта.

„Убеден съм, че ако всяка нация се управлява две години от жена – ще има напредък във всяко едно отношение”, допълни бившият президент.

Запитан дали обмисля завръщане като политически лидер, Обама заяви, че вярва в това лидерите да отстъпват, когато им дойде времето.

По думите му е важно да се напомня на политическите фигури, че са на определена позиция, за да вършат работа и не я заемат завинаги.

„Не си там, за да поддържаш собствената си значимост или власт”, изтъкна той.

Барак Обама беше президент на САЩ два мандата – от 2009 г. до 2017г. Откакто напусна позицията си, заедно със съпругата си Мишел Обама създадоха фондация, съсредоточена върху младите лидери по света.