Революционна реформа в банковата система на Острова. Британският финансов министър предложи на банките да се преструктурират вместо да разчитат на държавна финансова помощ при евентуален фалит.

Така нареченото "пълно рестартиране" на банковата система цели да предпази страната от финансов срив, като през 2008-а година. Новите правила дават власт на държавните институции да преструктурират всяка банка, която не покрива изискванията за стабилност.

„Ако една банка не покрие изискванията, регулаторът и финансовото министерство ще упражнят своята власт да я преструктурират. Няма да повтаряме грешките си от миналото. В Съединените щати и на други места, банките намериха начини да заобиколят правилата. Алчността зае доминираща роля в управлението на банките и трябва да се подготвим, защото това се повтаря отново”, заяви Джордж Осбърн, министър на финансите на Великобритания.

Представители на бранша се възпротивиха на плановете на правителството с аргумента, че новите правила ще отблъснат инвеститорите. Агенциите припомнят, че за първите две години от кризата британското правителство похарчи 102 милиарда долара от бюджета, за да спаси националната финансова система.