Мъж е бил застрелян в Стокхолм при пореден инцидент, свързан с предполагаемо бандитско нападение. За това съобщава шведският вестник „Афтонбладет“, като се позова на изявление на местната полиция.

Шведските екипи за спешна помощ не са успели да спасят живота на мъжа, чиято възраст е между 20 и 30 години. Той е бил прострелян късно снощи в южен квартал на Стокхолм. Има задържан по подозрение в убийство, се казва още в съобщението на полицията.

При извършените обиски в района на стрелбата полицията е задържала още няколко души, заподозрени в други престъпления, които нямат връзка с точно този инцидент. Шведските власти не дават повече подробности.

Поредният инцидент със стрелба вероятно е свързан с войната между бандите, която отдавна тормози страната. Швеция, чието население е около 11 милиона души, от няколко години се опитва да се справи с бандите, занимаващи се с наркотици и измами.

Според шведската полиция над 60 000 души в страната са свързани с такива престъпни банди, а от тях около 14 000 души са активни участници в престъпната мрежа.

Има многобройни смъртоносни престрелки и нападения с експлозиви в рамките на войната между съперничещите си банди, като при тези конфликти жертва са ставали и невинни минувачи, уточнява шведското издание.